wreck diving

“Duiken naar wrakken betekent duiken in het verleden – en dat gaat altijd gepaard met een bepaald gevoel…”

Het is een ongelofelijke ervaring om een groot schip te zien vanuit het perspectief van een vogel en richting de brug te glijden. Maar er zijn ook tragedies aan wrakken verbonden die in stukken op de bodem liggen.

Duiken naar wrakken is spannend en houdt ook potentiële risico’s in, maar met de juiste opleiding wordt Wreck Diving een groot avontuur.

Tijdens de specialty cursus Wreck Diving leert u waar en hoe u achtergrondinformatie over wrakken krijgt, hoe u wrakken lokaliseert en hoe u een wrakduik voorbereid. Tijdens de 2 verplichte duiken past u de juiste technieken van wreck diving toe en evalueert u en vermijd u de potentiële risico’s terwijl u op een wrak duikt.

Voor meer ifnormatie over Wreck Diving is er een handboek of DVD te koop, zelfs zonder de gehele cursus te volgen.

Inhoud specialty cursus:

  • Uitkiezen van een wrak
  • Uitrusting voor een wrakduik
  • Lokaliseren van het wrak
  • Duiken naar het wrak
  • Wrakduiken voor gevorderden

Het volgen van een SSI specialty betekent plezier hebben en het leren van praktische vaardigheden – dit zijn altijd de belangrijkste doelen. Het krijgen van meer duikervaring is zeer belangrijk. De lessen zijn kort als u goed bent voorbereid met de HOMESTUDY KIT. Hierdoor heeft u gelijk plezier in het water en kunt u meteen genieten van uw eerste wrakduik.

Kosten opleiding incl lesmateriaal 135 euro, teamleden 125 euro.

Ook kunt u andere gerelateerde activiteiten leren en combineren met Wreck Diving, bijvoorbeeld de specialty cursussen Underwater Digital Photography of Deep Diving. De gelegenheden en mogelijkheden zijn oneindig. U kunt in koud en warm water heel veel wrakken ontdekken.