“In nauwe grotten is het een vereiste, in het open water een verademing!”

Perfecte balans in elke houding; het maakt niet uit wat je positie is, je blijft controle houden over je ligging. In nauwe grotten is het een vereiste, in het open water een verademing. Zelfs je blikveld wordt vergoot omdat je nooit meer je hoofd tegen je kranen stoot, die zitten comfortabel langs je zij. Verder brengt Sidemount duiken nog een groot aantalen voordelen met zich mee. Zo kun je op een eenvoudige manier dubbele tanks meenemen voor een grotere gasreserve en deze ‘dubbelset’ is overal ter wereld verkrijgbaar: je pakt gewoon twee losse tanks tegelijk mee in plaats van een zware dubbelset. Deze tanks kun je boven water rustig klaar leggen aan de waterkant zodat je zonder iets op je rug het water kan inlopen en pas daar bevestig je beide tanks. Tevens wordt je veiligheid vergroot je hebt altijd een backup bij je.

kosten teamleden € 250 niet teamleden € 270 (sidemount uitrusting is te huur)

Sidemount diving

 

inhoud speciality cursus

  • Theorie sidemounth
  • Afstellen sidemount uitrusting
  • Zwembad duik
  • Twee buitenwater duiken

Het volgen van een SSI specialty betekent plezier hebben en het leren van praktische vaardigheden in het water – dat zijn de belangrijkste doelen. Het krijgen van meer duikervaring is zeer belangrijk. De lessen zijn kort als je goed bent voorbereid met de HOMESTUDY KIT. Hierdoor heb je direct plezier in het water en ervaar je al tijdens je eerste duikvakantie spannende bootduiken.

Voor deze opleiding is het aanbevolen om een eigen harnas te gebruiken om zo meer vertrouwd te worden met je eigen materiaal en het afstellen van je harnas 1 van de belangrijkste dingen is, maar is niet verreist.

 

Ook kun je andere gerelateerde activiteiten leren en combineren met BOAT DIVING, bijvoorbeeld de specialty DEEP DIVING of WAVES, TIDES & CURRENTS. De mogelijkheden zijn oneindig en in de resorts van deze wereld is nog veel te ontdekken en zijn er nog vele mooie duikstekken ver weg van de kust om te verkennen.