“Heeft u er wel eens van gedroomd om u door de stroom mee te laten voeren en tegelijkertijd te zoeken naar haaien en dolfijnen?”

Een goede opleiding voor stromingsduiken is zeer belangrijk bij dit soort ervaringen en daarom is Waves, Tides & Currents een ‘must’ voor elke ambitieuze duiker.

Iedereen die op vakantie wilt duiken op top plekken krijgt vroeg of laat te maken met stromingen. Dat kunnen de golven zijn als u vanaf de kust het water in gaat, de muisstroming in een kanaal naast een eiland of gewoon de stroming tijdens een duik.

Ook in sommige zoetwatergebieden kunnen duikers in aanraking komen met verschillende soorten beweging van water. Hoe dan ook, stromingsduiken is een fascinerende ervaring; u kunt langs drop-offs of riffen “zweven” zonder vermoeid te raken.

Maar wat als de stroming tegen de duiker blaast…Hoeveel stroming kan een duiker hebben? Hoe beweegt de duiker efficiënt in de stroming? Hoe kan iemand de kracht van een stroming bepalen en de duiken daarop plannen? 

 

 

Golven en stroming

 

speciality cursussen

Inhoud specialty cursus:

  • De uitrusting voor Waves, Tides & Currents
  • De basis van Waves, Tides & Currents
  • De procedures voor duiken vanaf de kant
  • De procedures voor bootduiken

Het volgen van een SSI specialty cursusbetekent plezier hebben en het leren van praktische vaardigheden in het water – dit zijn altijd de belangrijkste doelen. Het krijgen van meer duikervaring is zeer belangrijk. De lessen zijn kort als je goed bent voorbereid met de HOMESTUDY KIT. Hierdoor heb je gelijk plezier in het water en na een paar keer oefenen ben je in staat om je eerste diepe duik veilig te plannen en uit te voeren. Nu ligt de weg open om op een ontspannen manier een grotere diepte te verkennen….

Kosten opleiding incl lesmateriaal teamleden € 125 niet teamleden

€ 135 

 

 

andere activiteiten?

Ook kun je andere gerelateerde activiteiten leren en combineren met DEEP DIVING, bijvoorbeeld de specialty WRECK DIVING of PERFECT BUOYANCY. De mogelijkheden zijn oneindig en op grotere diepten liggen ongerepte plekken die je kan ontdekken.