Wave tides and currents

“Heeft u er wel eens van gedroomd om u door de stroom mee te laten voeren en tegelijkertijd te zoeken naar haaien en dolfijnen?”

Een goede opleiding voor stromingsduiken is zeer belangrijk bij dit soort ervaringen en daarom is Waves, Tides & Currents een ‘must’ voor elke ambitieuze duiker.

wtc

Iedereen die op vakantie wilt duiken op top plekken krijgt vroeg of laat te maken met stromingen. Dat kunnen de golven zijn als u vanaf de kust het water in gaat, de muisstroming in een kanaal naast een eiland of gewoon de stroming tijdens een duik.

Ook in sommige zoetwatergebieden kunnen duikers in aanraking komen met verschillende soorten beweging van water. Hoe dan ook, stromingsduiken is een fascinerende ervaring; u kunt langs drop-offs of riffen “zweven” zonder vermoeid te raken.

Maar wat als de stroming tegen de duiker blaast…Hoeveel stroming kan een duiker hebben? Hoe beweegt de duiker efficiënt in de stroming? Hoe kan iemand de kracht van een stroming bepalen en de duiken daarop plannen? Waves, Tides & Currents wordt gegeven in combinatie met minimaal 2 open water duiken waar u alle kennis en technieken toepast in open water omstandigheden.

Inhoud specialty cursus:

  • De uitrusting voor Waves, Tides & Currents
  • De basis van Waves, Tides & Currents
  • De procedures voor duiken vanaf de kant
  • De procedures voor bootduiken

Het volgen van een SSI specialty betekent plezier hebben en het leren van praktische vaardigheden in het water – dit zijn altijd de belangrijkste doelen. Het krijgen van meer duikervaring is zeer belangrijk. De lessen zijn kort en daardoor kunt u direct plezier hebben in het water.

Kosten opleiding incl lesmateriaal 135 euro, teamleden 125 euro.

Ook kunt u andere gerelateerde activiteiten leren en combineren met Waves, Tides & Currents, bijvoorbeeld de specialties Boat Diving of Shark Diving. De mogelijkheden zijn oneindig want in bijna alle wateren ter wereld kunt u fantastische stroming-duiken maken.