Nitrox

“Heeft u ooit gedroomd over langere duiken met geen-decompressielimieten om foto’s te maken of om een wrak te verkennen? Of heeft u wel eens veiliger willen duiken met betrekking tot het potentiĆ«le gevaar van decompressieziekte?”

 

Enriched Air NitroxIn het Enriched Air Nitrox programma leert u alle noodzakelijke regels om Nitrox-duiken te plannen en om Nitrox veilig te gebruiken. Een belangrijk onderdeel in het hele programma is het analyseren van u tank voordat een Nitrox-duik wordt gemaakt.

“Gratis Nitrox” is een slogan in veel resorts. Dat betekent dat u hier niet extra voor hoeft te betalen, maar alle aanbieders van duikactiviteiten willen een geldig Nitrox-brevet zien voordat u een Nitrox-duik maakt.

Enriched Air Nitrox bevat optionele duiken en is daarom een perfecte “Winter specialty” voordat u duikvakantie begint. Daardoor kunt u gelijk gaan duiken en vanaf de eerste vakantiedag genieten van de voordelen van duiken met Nitrox.

Voor meer informatie over Enriched Air Nitrox is er een handboek of DVD te koop, zelfs zonder een volledige cursus te volgen.

Inhoud specialty cursus:

  • De kennismaking met Nitrox
  • Nitrox, het lichaam en de onderwaterwereld
  • Jouw Totaal Duik Systeem en Nitrox
  • Het plannen van Nitroxduiken

Het volgen van een SSI Specialty betekent plezier hebben en praktische vaardigheden leren in het water – dit zijn altijd de belangrijkste doelen. Het krijgen van meer duikervaring is zeer belangrijk. De lessen zijn kort als u goed bent voorbereid met de HOMESTUDY KIT. Hierdoor heeft u gelijk plezier in het water en al tijdens je eerste Nitrox-duik ontdekt u een geheel nieuwe duikervaring.

Kosten opleiding incl lesmateriaal 135 euro, teamleden 125 euro.

Ook kunt u andere gerelateerde activiteiten leren en combineren met Enriched Air Nitrox, bijvoorbeeld de specialties Deep Diving of Wreck Diving. De mogelijkheden zijn oneindig en Nitrox maakt het mogelijk om overal ter wereld op een ander niveau te duiken.