Onder het ijs duiken is een unieke ervaring die je niet iedere winter kunt doen in Nederland.

Eén van de coolste specialties die je maar kunt volgen! Natuurlijk brengt het duiken ‘onder een dakje’ zekere risico’s met zich mee, maar daar leren we je in deze specialty mee omgaan. Ijsduiken doe je in een team: je werkt met linetenders, stand-by duikers en een duikteam. Dat maakt ijsduiken niet alleen bijzonder avontuurlijk, maar ook meteen de gezelligste specialty. 

Verken het unieke onderwaterlandschap dat je alleen onder ijs kunt vinden. Je kunt een van de weinigen zijn die ooit onder een hard plafond van ijs hebben gedoken. Stel je het gezicht van je Divemaster eens voor als je op je volgende reis naar de Caraïbische Zee je SSI IJsduiker-brevet laat zien.

Je krijgt misschien de mogelijkheid om onder de ijslaag met je uitgeademde bellen te spelen, of je hebt de kans om de unieke sport uit te proberen waarbij je ondersteboven op het ijsplafond gaat skiën.

 

Inhoud specialty cursus:

  • Veiligheid 
  • voorbereiding lijnen
  • mogelijke gevaren
  • noodprocedures
  • gebruik materialen
  • duiken onder het ijs
  • afbouwen materialen

Het volgen van een SSI specialty betekent plezier hebben en het leren van praktische vaardigheden in het water – dit zijn altijd de belangrijkste doelen. Het krijgen van meer duikervaring is zeer belangrijk. De lessen zijn kort als u goed bent voorbereid met de online training. Hierdoor heeft u direct plezier in het water en al tijdens de eerste droogpak-duik ontdekt u een compleet nieuwe duikervaring.

Kosten opleiding incl lesmateriaal 135 euro, teamleden 125 euro.

Ook kunt u andere gerelateerde activiteiten leren en combineren met Dry Suit Diving, bijvoorbeeld de specialty cursussen Equipment Techniques of Wreck Diving. De mogelijkheden zijn oneindig. Een kwalitatief en goed passend droogpak stelt u in staat overal ter wereld avontuurlijke en tegelijkertijd warme duiken te ervaren in elk seizoen.