Aanmelding Openwater opleiding landing

Beste cursist, Eindelijk is het dan zover. Je start met je SSI Open Water Diver opleiding. Een moment van spanning en opwinding tegelijk. Opwinding omdat je nu eindelijk de onderwaterwereld gaat ontdekken en spannend omdat je niet weet wat er op je af gaat komen.

Om te zorgen dat iedereen weet wat er van hem/haar wordt verwacht hebben wij deze pagina voor jullie opgesteld. Hierin zullen wij de opzet van de opleiding duidelijk maken zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan en we er allemaal evenveel lol in zullen hebben. Natuurlijk is het mogelijk dat er dingen anders gaan dan verwacht of gepland. Don’t worry. Overleg in zo’n geval met je instructeur en alles zal goed komen. Want onthoudt: Diving is fun!

De SSI Open Water opleiding bij Pelidive is verdeeld in drie onderdelen.

1. De theorie,

2. Het zwembad en

3. Het buitenwater.

1. De Theorie Het grootste gedeelte van de theorie is zelfstudie, dit stelt je in staat om in je eigen tempo te leren. Er zijn tijdens je opleiding twee theorie avonden waar je extra les krijgt over de werkelijke duik situatie die je tijdens je vakantie kan verwachtten. Wij vinden het erg belangrijk dat je tijdens je vakantie zorgeloos en prettig kunt duiken.

Ook bestaat er de mogelijkheid een speciality bootduiken samen met je Openwater te doen, zodat je alle ins en outs weet van de boot waarmee je in je vakantie op pad gaat om duiken te maken. Deze opleiding kost normaal 125 euro maar omdat wij het belangrijk vinden dat je goed beslagen op vakantie gaat bieden wij deze aan tijdens de Openwater opleiding voor 69 euro! Na afronden hiervan krijg je een brevet. Mocht je hiervan gebruik willen maken zou je dit dan tijdens je opleiding aan willen geven.

2. Het zwembad Aansluitend aan de theorieles gaan we naar het Twentebad in Hengelo. Dus vergeet niet je zwemspullen mee te nemen. Tijdens de zwembad lessen worden de oefeningen die tijdens de theorieles zijn behandeld in praktijk gebracht. Dit duurt tot ongeveer 23:00 uur. Voor een vlot verloop van de zwembad lessen wordt van iedereen verwacht mee te helpen bij het naar binnen en buiten dragen van het duikmateriaal. Ook hebben we bij de duik school een eigen buitenbad, deze kan gebruikt worden vanaf mei, om vaardigheden extra te oefenen.

In verband met hygiëne is het de bedoeling dat je zelf zorgt voor duikmasker, snorkel, schoentjes en vinnen. Wij hebben voor jullie een speciale aanbieding complete professionele set voor maar 149 euro. Normaal 300 euro. Ok dien je zelf mondstukken aan te schaffen voor de adem-apparatuur deze kosten 7,50 per stuk. Julie hebben er 2 nodig.

De begin data van je opleiding staat vermeld via deze link

3. Het buitenwater Het buitenwater bestaat uit twee duikdagen, drie duiken, in een meer ergens in Nederland. Tijdens deze duikdagen worden een aantal oefeningen uit het zwembad gedeelte herhaald en maken we een oriëntatieduik. De data en locaties worden tijdens de theorieles doorgegeven.

Omdat je voor zondags de buitenduiken een volledige duikuitrusting nodig hebt, dien je deze vooraf op zaterdag op te halen bij de duikschool. De dagen en tijden dat je de uitrusting kunt ophalen worden tijdens de theorieles afgesproken.

Het is niet mogelijk om op zondagen voor het duiken de materialen uit te zoeken, dit omdat het logistiek niet mogelijk is. Wanneer je de eerste keer je uitrusting komt halen wordt je door iemand van de staff geholpen bij het uitzoeken van de uitrusting. Deze wordt op een formulier genoteerd.

De eerst volgende keer is het de bedoeling dat je de uitrusting zelf bij elkaar zoekt. Het is de bedoeling dat iedereen zijn uitrusting mee neemt naar huis en op de duikdag zelf mee neemt naar de duikschool. Kom dus met de auto als je de uitrusting komt halen!

4. Spelregels Om de opleiding voor jullie soepel te laten is het erg belangrijk om de afgesproken dagen te komen. Het is belangrijk om als u niet op de afgesproken duikdagen kunt komen u 24 uur van te voren afmeld. Wij moeten instructeurs inhuren voor de duiklessen. Voor de mensen die middels de  DEAL hebben geboekt zijn aanvullende regels geldig:

  • De prijs van de cursus is gebaseerd op: 2 theorielessen – 5 zwembadlessen – 6 buitenduiken. cursus te laten verzorgen door een gekwalificeerde instructeur in actieve status.
  • De duikschool is niet aansprakelijk voor lessen die de cursist om welke reden dan ook mist.
  • Voor inhaallessen in privé-verband gelden de volgende tarieven: theorieles € 49,00 – zwembadles € 49,00 –theorie- en zwembadles € 75,00 – buitenduik € 50,00 – theorie examen €29,50.
  • De reeds afgelegde onderdelen blijven geldig indien er tussen de onderdelen niet meer dan zes maanden zit. De gehele opleiding dient binnen twaalf maanden na aanvangsdatum afgerond te zijn.

U kunt voor 100 € opdragen naar een opleiding met slaging garantie, deze heeft meer flexibiliteit Het is erg belangrijk dat u zich voordat de cursus begint online aanmeld via deze link, graag alle gegevens invullen, duikschool die je moet kiezen is Pelidive. Nadat je je eigen login pagina hebt aangemaakt, verdere gegevens invullen en foto uploaden. Het is erg belangrijk dat je dit doet anders kunnen we je dossiers niet uitdraaien en je brevet niet aanvragen.

Na het behalen van je Openwater brevet zijn er mogelijkheden genoeg om specialities te volgen, door het volgen van deze specialties leer je veiliger en plezierige duiken.

Als je de opleiding rechtstreeks betaald graag overmaken op  bankrekening nummer NL12 ABNA 0524 6276 57 tnv H ten napel vergeet niet te vermelden dat het om een openwater opleiding gaat en vermeld je naam.

Have Fun and DIVE!