Search and Recovery

“Elke duiker denkt tijdens zijn duikcarrière meer dan eens aan het vinden van een schat.”

Of het nu het goud is van een gezonken schip, een verloren ring of gewoonweg de lamp die uw buddy per ongeluk is verloren. Soms zou het goed zijn om de juiste opleiding te hebben voor het zoeken naar verloren voorwerpen onder water en dat is precies waar Search and Recovery over gaat.

De meeste duikers hebben geen idee waar ze moeten beginnen met een search and recovery activiteit. Daar is een speciale opleiding voor nodig die Open Water Divers en zelfs Advanced Divers meestal niet hebben. SSI biedt een gestructureerd programma voor Search and Recovery om meer pezier te beleven zonder de veiligheid in gevaar te brengen terwijl u werkt met een stijgballon.

Tijdens de 2 duiken in het Search and Recovery programma wordt geleerd om verschillende zoekpatronen uit te voeren met behulp van touwen en kompassen en om search and recovery activiteiten te plannen in een team. U leert het correct werken met een of meer stijg-ballonnen om zware voorwerpen veilig naar de oppervlakte te halen.

 

Inhoud specialty cursus:

  • Factoren die de search and recovery activiteit beïnvloeden
  • Het plannen en organiseren van een search and recovery activiteit
  • Search technieken
  • Recovery technieken

Het volgen van een SSI specialty cursus betekent plezier hebben en het leren van praktische vaardigheden in het water – dit zijn altijd de belangrijkste doelen. Het krijgen van meer duikervaring is zeer belangrijk. De lessen zijn kort als u goed bent voorbereid met de HOMESTUDY KIT. Hierdoor heeft u gelijk plezier in het water en na een aantal oefeningen bent u in staat om uw eerste search and recovery activiteiten te plannen. Met een beetje geluk vindt u al de eerste “schatten” tijdens een van de volgende duiken.

Kosten opleiding incl lesmateriaal 135 euro, teamleden 125 euro.

Ook kunt u andere gerelateerde activiteiten leren en combineren met Search and Recovery, bijvoorbeeld de specialty cursussen Night / Limited Visibility of Navigation. De mogelijkheden zijn oneindig en zeker in het programma Limited Visibility kunt u uw zoekvaardigheden ontwikkelen en deze na een tijdje perfect onder de knie hebben.